Close

noiembrie 8, 2018

1 Decembrie majorare salariu minim pe economie

De la 1 Decembrie Guvernul va majora salariul minim pe economie la 2080 lei.

Incepand cu 1 ianuarie se va face diferenţierea acestuia, în funcţie de studii şi vechime, conform celor declarate de catre Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu. Salariul minim pentru cei cu studii superioare va fi de 2.350 de lei, la fel si pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei.

Olguţa Vasilescu a precizat că este vorba despre 15 ani de vechime în muncă „în general”, facand referire la vechimea de 15 ani, indiferent de locul de muncă, indiferent dacă a existat şomaj în această perioadă sau concediu de maternitate.

Astfel incepand cu :

  • 1 decembrie 2018, salariul minim pe econimie va fi de 2080 lei
  • 1 ianuarie 2019, se fa face diferentierea pe posturile care presupun studii superioare sau cei cu vechime de 15 ani – 2350 lei.

Angajatorii trebuie sa solicite salariatilor copie de pe carnetele de munca pana in 2011, iar incepand cu 2011 adeverintele de la fiecare angajator in parte, in vederea  calcularii corecte a vechimii in munca pentru  fiecarui salariat astfel incat sa poata sa reiasa, daca adunati anii de munca dau o vechime sub sau peste 15 ani si cand se vor implini cei 15 ani de vechime in munca.

Operarea modificarilor privin salariul minim, se va face dupa publicarea in Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *